Розділ II
ПРОДУКТИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

Примітка:

У цьому розділі термін "гранули" означає продукти, агломеровані безпосередньо пресуванням чи з доданням зв'язувальної речовини в кількості не більш як 3 мас.%.

Група 06
Живі дерева та інші рослини; цибулини, коріння та інші аналогічні частини рослин; зрізані квіти і декоративна зелень

Примітки:

1. За умови дотримання винятків, зазначених у частині другій назви товарної позиції 0601, до цієї групи належать тільки живі дерева та рослини, включаючи розсаду овочів, що поставляються з парників, оранжерей чи розсадників для висадки чи для декоративних цілей; однак до цієї групи не включаються картопля, цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник та інші продукти групи 07.

2. Будь-яке посилання, зазначене в товарній позиції 0603 чи 0604, на товари слід розуміти як посилання на букети, корзини з квітами, вінки та аналогічні вироби, виготовлені повністю або частково з товарів такого роду, за винятком аксесуарів з інших матеріалів. Однак до цих товарних позицій не включаються колажі або аналогічні декоративні зображення товарної позиції 9701.

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

0601

Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою, у стані вегетації або цвітіння; саджанці, рослини та корені цикорію, крім коренів товарної позиції 1212:

 

 

 

 

0601 10

- цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетативного спокою:

 

 

 

 

0601 10 10 00

- - гіацинти

 

5

5

шт

0601 10 20 00

- - нарциси

 

5

5

шт

0601 10 30 00

- - тюльпани

 

5

5

шт

0601 10 40 00

- - гладіолуси

 

5

5

шт

0601 10 90 00

- - інші

 

5

5

-

0601 20

- цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоцибулини, кореневища, включаючи розгалужені кореневища, у стані вегетації або цвітіння; саджанці, рослини та корені цикорію:

 

 

 

 

0601 20 10 00

- - саджанці, рослини та корені цикорію

 

5

5

-

0601 20 30 00

- - орхідеї, гіацинти, нарциси та тюльпани

 

5

5

-

0601 20 90 00

- - інші

 

5

5

-

0602

Інші живі рослини (включаючи їх коріння), живці (включаючи живці для щеплення); міцелій грибів:

 

 

 

 

0602 10

- невкорінені живці (включаючи живці для щеплення):

 

 

 

 

0602 10 10 00

- - винограду

 

5

5

-

0602 10 90 00

- - інші

 

5

5

-

0602 20

- дерева, кущі та чагарники, що утворюють їстівні плоди або горіхи, щеплені чи нещеплені:

 

 

 

 

0602 20 10 00

- - живці винограду, щеплені чи укорінені

 

5

5

-

 

- - інші:

 

 

 

 

0602 20 20 00

- - - з відкритою (голою) кореневою системою

 

5

5

-

 

- - - інші:

 

 

 

 

0602 20 30 00

- - - - цитрусові

 

5

5

-

0602 20 80 00

- - - - інші

 

5

5

-

0602 30 00 00

- рододендрони та азалії, щеплені чи нещеплені

 

20

20

-

0602 40 00 00

- троянди, щеплені чи нещеплені

 

5

5

шт

0602 90

- інші:

 

 

 

 

0602 90 10 00

- - міцелій грибів

 

10

10

-

0602 90 20 00

- - рослини ананасу

 

10

10

-

0602 90 30 00

- - рослини овочевих культур, суниці та полуниці

 

10

10

-

 

- - інші:

 

 

 

 

 

- - - рослини для відкритого ґрунту:

 

 

 

 

 

- - - - дерева, кущі та чагарники:

 

 

 

 

0602 90 41 00

- - - - - дерева лісові

 

15

15

-

 

- - - - - інші:

 

 

 

 

0602 90 45 00

- - - - - - живці укорінені та молоді рослини

 

15

15

-

 

- - - - - - інші:

 

 

 

 

0602 90 46 00

- - - - - - - з відкритою (голою) кореневою системою

 

15

15

-

 

- - - - - - - інші:

 

 

 

 

0602 90 47 00

- - - - - - - - хвойні і вічнозелені

 

15

15

-

0602 90 48 00

- - - - - - - - інші

 

15

15

-

0602 90 50 00

- - - - інші рослини для відкритого ґрунту

 

15

15

-

 

- - - рослини для закритого ґрунту:

 

 

 

 

0602 90 70 00

- - - - живці укорінені та молоді рослини, за винятком кактусів

 

15

15

-

 

- - - - інші:

 

 

 

 

0602 90 91 00

- - - - - квіткові рослини з пуп'янками чи квітучі, за винятком кактусів

 

15

15

-

0602 90 99 00

- - - - - інші

 

15

15

-

0603

Зрізані квітки та пуп'янки, придатні для складення букетів або для декоративних цілей, свіжі, засушені, вибілені, пофарбовані, просочені або оброблені іншим способом:

 

 

 

 

 

- свіжі:

 

 

 

 

0603 11 00

- - троянди:

 

 

 

 

0603 11 00 10

- - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 11 00 90

- - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 12 00

- - гвоздики:

 

 

 

 

0603 12 00 10

- - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 12 00 90

- - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 13 00

- - орхідеї:

 

 

 

 

0603 13 00 10

- - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 13 00 90

- - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 14 00

- - хризантеми:

 

 

 

 

0603 14 00 10

- - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 14 00 90

- - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 15 00

- - лілії (Lilium spp.):

 

 

 

 

0603 15 00 10

- - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 15 00 90

- - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 19

- - інші:

 

 

 

 

0603 19 10

- - - гладіолуси:

 

 

 

 

0603 19 10 10

- - - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 19 10 90

- - - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 19 20

- - - ранункули:

 

 

 

 

0603 19 20 10

- - - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

шт

0603 19 20 90

- - - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

шт

0603 19 70

- - - інші:

 

 

 

 

0603 19 70 10

- - - - з 1 червня до 31 жовтня

 

10

10

-

0603 19 70 90

- - - - з 1 листопада до 31 травня

 

5

5

-

0603 90 00 00

- інші

 

5

5

-

0604

Листя, гілки та інші частини рослин, без квіток або пуп'янків, трави, мохи та лишайники, придатні для складення букетів або для декоративних цілей, свіжі, засушені, вибілені, пофарбовані, просочені або оброблені іншим способом:

 

 

 

 

0604 20

- свіжі:

 

 

 

 

 

- - мохи та лишайники:

 

 

 

 

0604 20 11 00

- - - ягель (оленячий мох)

 

10

10

-

0604 20 19 00

- - - інші

 

10

10

-

0604 20 20 00

- - різдвяні дерева

 

10

10

шт

0604 20 40 00

- - гілки хвойних дерев

 

10

10

-

0604 20 90 00

- - інші

 

10

10

-

0604 90

- інші:

 

 

 

 

 

- - мохи та лишайники:

 

 

 

 

0604 90 11 00

- - - ягель (оленячий мох)

 

10

10

-

0604 90 19 00

- - - інші

 

10

10

-

 

- - інші:

 

 

 

 

0604 90 91

- - - засушені, без подальшої обробки:

 

 

 

 

0604 90 91 10

- - - - з 1 листопада до 30 квітня

 

5

5

-

0604 90 91 90

- - - - з 1 травня до 31 жовтня

 

10

10

-

0604 90 99

- - - інші:

 

 

 

 

0604 90 99 10

- - - - з 1 листопада до 30 квітня

 

5

5

-

0604 90 99 90

- - - - з 1 травня до 31 жовтня

 

10

10

-



Група 07
Овочі та деякі їстівні коренеплоди і бульби

Примітки:

1. Ця група не включає кормові продукти, класифіковані в товарній позиції 1214.

2. У товарних позиціях 0709 - 0712 термін "овочі" включає також їстівні гриби, трюфелі, маслини, або оливки, каперси, кабачки, гарбузи, баклажани, цукрову кукурудзу (Zea mays var. saccharata), перець роду Capsicum або Pimenta, фенхель, петрушку, купир, естрагон, крес-салат і майоран культурний (Majorana hortensis або Origanum majorana).

3. Товарна позиція 0712 включає сушені овочі всіх видів, зазначені в товарних позиціях 0701 - 0711, крім:

(a) сушених бобових овочів, лущених (товарна позиція 0713);

(b) цукрової кукурудзи у вигляді, зазначеному в товарних позиціях 1102 - 1104;

(c) борошна, круп, порошків, гранул, пластівців з картоплі (товарна позиція 1105);

(d) борошна, круп, порошків із сушених бобових овочів товарної позиції 0713 (товарна позиція 1106).

4. До цієї групи не включається перець роду Capsicum або Pimenta, сушений, подрібнений або мелений (товарна позиція 0904).

5. До товарної позиції 0711 включаються овочі, які були оброблені виключно для забезпечення їх тимчасового зберігання під час транспортування або зберігання перед використанням (наприклад газоподібним діоксидом сірки, у розсолі, у сірчаній воді або у інших розчинах консервантів), за умови що вони залишаються непридатними для безпосереднього вживання в їжу у такому вигляді.

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

0701

Картопля, свіжа або охолоджена:

 

 

 

 

0701 10 00 00

- насіннєва

 

2

2

-

0701 90

- інша:

 

 

 

 

0701 90 10 00

- - для виробництва крохмалю

 

10

10

-

 

- - інша:

 

 

 

 

0701 90 50 00

- - - молода, з 1 січня до 30 червня

 

10

10

-

0701 90 90 00

- - - інша

 

10

10

-

0702 00 00 00

Помідори, свіжі або охолоджені

 

10

10

-

0703

Цибуля ріпчаста, цибуля-шалот, часник, цибуля-порей та інші цибулинні овочі, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0703 10

- цибуля ріпчаста і цибуля-шалот:

 

 

 

 

 

- - цибуля ріпчаста:

 

 

 

 

0703 10 11 00

- - - насіннєва

 

10

10

-

0703 10 19 00

- - - інша

 

10

10

-

0703 10 90 00

- - цибуля-шалот

 

10

10

-

0703 20 00 00

- часник

 

10

10

-

0703 90 00 00

- цибуля-порей та інші цибулинні овочі

 

20

20

-

0704

Капуста головчаста, капуста цвітна, кольрабі, капуста листова та аналогічні їстівні овочі роду Brassica, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0704 10

- капуста цвітна та капуста броколі:

 

 

 

 

0704 10 10 00

- - капуста цвітна та головчаста капуста броколі

 

10

10

-

0704 10 90 00

- - інші

 

20

20

-

0704 20 00 00

- капуста брюссельська

 

20

20

-

0704 90

- інші:

 

 

 

 

0704 90 10 00

- - капуста білоголова та червоноголова

 

20

20

-

0704 90 90 00

- - інша

 

20

20

-

0705

Салат-латук (Lactuca sativa) і цикорій (Cichorium spp.), свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

 

- салат-латук:

 

 

 

 

0705 11 00 00

- - головчасті сорти

 

20

20

-

0705 19 00 00

- - інші

 

20

20

-

 

- цикорій:

 

 

 

 

0705 21 00 00

- - цикорій звичайний (Cichorium intybus var. foliosum)

 

20

20

-

0705 29 00 00

- - інший

 

20

20

-

0706

Морква, ріпа, буряк столовий, солодкий корінь, редька, селера коренева та аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0706 10 00 00

- морква та ріпа

 

20

20

-

0706 90

- інші:

 

 

 

 

0706 90 10 00

- - селера коренева

 

20

20

-

0706 90 30 00

- - хрін звичайний (Cochlearia armoracia)

 

20

20

-

0706 90 90 00

- - інші

 

20

20

-

0707 00

Огірки, корнішони, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0707 00 05 00

- огірки

 

10

10

-

0707 00 90 00

- корнішони

 

10

10

-

0708

Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0708 10 00 00

- горох (Pisum sativum)

 

20

20

-

0708 20 00 00

- квасоля (Vigna spp., Phaseolus spp.)

 

20

20

-

0708 90 00 00

- інші бобові овочі

 

20

20

-

0709

Інші овочі, свіжі або охолоджені:

 

 

 

 

0709 20 00 00

- спаржа

 

20

20

-

0709 30 00 00

- баклажани (бадріджани)

 

20

20

-

0709 40 00 00

- інша селера, крім селери кореневої

 

20

20

-

 

- гриби та трюфелі:

 

 

 

 

0709 51 00 00

- - гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

 

20

20

-

0709 52 00 00

- - гриби роду болетус (Boletus)

 

20

20

-

0709 53 00 00

- - гриби роду лисички (Cantharellus)

 

20

20

-

0709 54 00 00

- - шиїтаке (Lentinus edodes)

 

10

10

-

0709 55 00 00

- - мацутаке (Tricholoma matsutake, Tricholoma magnivelare, Tricholoma anatolicum, Tricholoma dulciolens, Tricholoma caligatum)

 

10

10

-

0709 56 00 00

- - трюфелі (Tuber spp.)

 

20

20

-

0709 59 00 00

- - інші

 

10

10

-

0709 60

- перець роду Capsicum або роду Pimenta:

 

 

 

 

0709 60 10 00

- - солодкий перець

 

20

20

-

 

- - інший:

 

 

 

 

0709 60 91 00

- - - роду Capsicum для виробництва капсицину чи олійно-смолистих барвників

 

17

17

-

0709 60 95 00

- - - для промислового виробництва ефірних олій чи резиноїдів

 

20

20

-

0709 60 99 00

- - - інший

 

15

15

-

0709 70 00 00

- шпинат, шпинат новозеландський і лобода

 

15

15

-

 

- інші:

 

 

 

 

0709 91 00 00

- - артишоки

 

20

20

-

0709 92

- - маслини, або оливки:

 

 

 

 

0709 92 10 00

- - - призначені для вживання, крім виробництва олії

 

10

10

-

0709 92 90 00

- - - інші

 

10

10

-

0709 93

- - гарбузи, кабачки та інші овочі родини гарбузових (Cucurbita spp.):

 

 

 

 

0709 93 10 00

- - - кабачки

 

20

20

-

0709 93 90 00

- - - інші

 

20

20

-

0709 99

- - інші:

 

 

 

 

0709 99 10 00

- - - салатні овочі, крім салату-латуку (Lactuca sativa) і цикорію (Cichorium spp.)

 

10

10

-

0709 99 20 00

- - - буряк листовий і артишок іспанський

 

10

10

-

0709 99 40 00

- - - каперси

 

10

10

-

0709 99 50 00

- - - фенхель

 

20

20

-

0709 99 60 00

- - - цукрова кукурудза

 

20

20

-

0709 99 90 00

- - - інші

 

20

20

-

0710

Овочі (сирі або варені у воді чи на парі), морожені:

 

 

 

 

0710 10 00 00

- картопля

 

15

15

-

 

- бобові овочі, лущені або нелущені:

 

 

 

 

0710 21 00 00

- - горох (Pisum sativum)

 

10

10

-

0710 22 00 00

- - квасоля (Vigna spp., Phaseolus spp.)

 

10

10

-

0710 29 00 00

- - інші

 

10

10

-

0710 30 00 00

- шпинат, шпинат новозеландський і лобода

 

20

20

-

0710 40 00 00

- цукрова кукурудза

 

20

20

-

0710 80

- інші овочі:

 

 

 

 

0710 80 10 00

- - маслини, або оливки

 

10

10

-

 

- - перець роду Capsicum або роду Pimenta:

 

 

 

 

0710 80 51 00

- - - перець солодкий

 

15

15

-

0710 80 59 00

- - - інший

 

15

15

-

 

- - гриби:

 

 

 

 

0710 80 61 00

- - - роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

 

15

15

-

0710 80 69 00

- - - інші

 

15

15

-

0710 80 70 00

- - помідори

 

15

15

-

0710 80 80 00

- - артишоки

 

15

15

-

0710 80 85 00

- - спаржа

 

7

7

-

0710 80 95 00

- - інші

 

15

15

-

0710 90 00 00

- овочеві суміші

 

10

10

-

0711

Овочі, консервовані для тимчасового зберігання, але непридатні для безпосереднього вживання в їжу в такому вигляді:

 

 

 

 

0711 20

- маслини, або оливки:

 

 

 

 

0711 20 10 00

- - призначені для вживання, крім виробництва олії

 

5

5

-

0711 20 90 00

- - інші

 

5

5

-

0711 40 00 00

- огірки, корнішони

 

20

20

-

 

- гриби та трюфелі:

 

 

 

 

0711 51 00 00

- - гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

 

20

20

-

0711 59 00 00

- - інші

 

20

20

-

0711 90

- інші овочі; овочеві суміші:

 

 

 

 

 

- - овочі:

 

 

 

 

0711 90 10 00

- - - плоди роду Capsicum або роду Pimenta, крім солодкого перцю

 

20

20

-

0711 90 30 00

- - - цукрова кукурудза

 

5

5

-

0711 90 50 00

- - - цибуля ріпчаста

 

20

20

-

0711 90 70 00

- - - каперси

 

5

5

-

0711 90 80 00

- - - інші

 

20

20

-

0711 90 90 00

- - овочеві суміші

 

20

20

-

0712

Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, скибками, подрібнені чи у вигляді порошку, але без будь-якої подальшої обробки:

 

 

 

 

0712 20 00 00

- цибуля ріпчаста

 

15

15

-

 

- гриби, аурикулярії (Auricularia spp.), тремелові гриби (Tremella spp.) і трюфелі:

 

 

 

 

0712 31 00 00

- - гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони)

 

5

5

-

0712 32 00 00

- - аурикулярії (Auricularia spp.)

 

5

5

-

0712 33 00 00

- - тремелові гриби (Tremella spp.)

 

5

5

-

0712 34 00 00

- - шиїтаке (Lentinus edodes)

 

5

5

-

0712 39 00 00

- - інші

 

5

5

-

0712 90

- інші овочі; овочеві суміші:

 

 

 

 

0712 90 05 00

- - картопля, включаючи нарізану шматками чи скибками, але без будь-якої подальшої обробки

 

20

20

-

 

- - цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata):

 

 

 

 

0712 90 11 00

- - - гібрид для сівби

 

20

20

-

0712 90 19 00

- - - інша

 

10

10

-

0712 90 30 00

- - помідори

 

20

20

-

0712 90 50 00

- - морква

 

20

20

-

0712 90 90 00

- - інші

 

20

20

-

0713

Овочі бобові, сушені, лущені, очищені або неочищені від насіннєвої оболонки, подрібнені або неподрібнені:

 

 

 

 

0713 10

- горох (Pisum sativum):

 

 

 

 

0713 10 10 00

- - для сівби

 

0

0

-

0713 10 90 00

- - інший

 

5

5

-

0713 20 00 00

- турецький горох (нут)

 

10

10

-

 

- квасоля (Vigna spp., Phaseolus spp.):

 

 

 

 

0713 31 00 00

- - квасоля видів Vigna mungo (L.) Hepper або Vigna radiata (L.) Wilczek

 

15

15

-

0713 32 00 00

- - квасоля дрібна червона (адзукі) (Phaseolus або Vigna angularis)

 

20

20

-

0713 33

- - квасоля звичайна, включаючи білу дрібну квасолю (Phaseolus vulgaris):

 

 

 

 

0713 33 10 00

- - - для сівби

 

5

5

-

0713 33 90 00

- - - інша

 

5

5

-

0713 34 00 00

- - земляний горіх бамбара (Vigna subterranea або Voandzeia subterranea)

 

10

10

-

0713 35 00 00

- - коров'ячий горох (Vigna unguiculata)

 

10

10

-

0713 39 00 00

- - інші

 

10

10

-

0713 40 00 00

- сочевиця

 

10

10

-

0713 50 00 00

- боби кормові, або кінські, великонасіннєві (Vicia faba var. Major) і боби кормові, або кінські, дрібнонасіннєві (Vicia faba var. equina, Vicia faba var. Minor)

 

20

20

-

0713 60 00 00

- голубиний горох (Cajanus cajan)

 

20

20

-

0713 90 00 00

- інші

 

20

20

-

0714

Маніок, маранта, салеп, топінамбур, солодка картопля, або батат, аналогічні коренеплоди чи бульби з високим вмістом крохмалю або інуліну, свіжі, охолоджені, морожені або сушені, цілі чи нарізані скибками або у вигляді гранул; серцевина сагової пальми:

 

 

 

 

0714 10 00 00

- маніок (касава)

 

0

0

-

0714 20

- картопля солодка, або батат:

 

 

 

 

0714 20 10 00

- - свіжа, ціла, призначена для вживання в їжу

 

20

20

-

0714 20 90 00

- - інша

 

0

0

-

0714 30 00 00

- ямс (Dioscorea spp.)

 

0

0

-

0714 40 00 00

- таро (Colocasia spp.)

 

0

0

-

0714 50 00 00

- карибська капуста (Xanthosoma spp.)

 

0

0

-

0714 90

- інші:

 

 

 

 

0714 90 20 00

- - маранта, салеп і аналогічні коренеплоди та бульби з високим вмістом крохмалю

 

20

20

-

0714 90 90 00

- - інші

 

0

0

-



Група 08
Їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь

Примітки:

1. Ця група не включає неїстівні плоди або горіхи.

2. Охолоджені плоди та горіхи слід включати до тих самих позицій, що і відповідні свіжі плоди та горіхи.

3. Сушені плоди або сушені горіхи цієї групи можуть зазнавати часткової регідратації чи іншої обробки з метою:

(a) поліпшення їх консервації чи зберігання, стійкості (наприклад шляхом помірної термічної обробки, обробки сіркою, доданням сорбінової кислоти чи сорбату калію);

(b) поліпшення чи збереження їх зовнішнього вигляду (наприклад шляхом додання олії чи в невеликій кількості глюкозного сиропу), за умови що вони зберігають властивості сушених плодів або горіхів.

4. До товарної позиції 0812 включаються фрукти та горіхи, які були оброблені виключно для забезпечення їх тимчасової консервації під час транспортування або зберігання перед використанням (наприклад газоподібним діоксидом сірки, у розсолі, у сірчаній воді або у інших розчинах консервантів), за умови що вони залишаються непридатними для безпосереднього вживання в їжу у такому вигляді.

Додаткові примітки:

1. Вміст різноманітних цукрів у перерахунку на цукрозу (цукристість) у продуктах цієї групи відповідає показникам рефрактометра при температурі 20° C, помноженим на коефіцієнт 0,95 згідно з додатком до Регламенту ЄС N 974/2014 від 11.09.2014 (OJ L 274, 16.09.2014, p. 6).

2. У товарних категоріях 0811 90 11, 0811 90 31 і 0811 90 85 термін "тропічні плоди" означає плоди гуаяви, манго, мангостану, папаї, тамаринду, анакардії, личі, джекфрута, або хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї.

3. У товарних категоріях 0811 90 11, 0811 90 31, 0811 90 85, 0812 90 70 і 0813 50 31 термін "тропічні горіхи" означає кокосові горіхи, горіхи кеш'ю, бразильські, ареки (або бетель), коли та макадамії.

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

0801

Горіхи кокосові, бразильські, кеш'ю, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки:

 

 

 

 

 

- горіхи кокосові:

 

 

 

 

0801 11 00 00

- - висушені

 

0

0

-

0801 12 00 00

- - з внутрішньою оболонкою (ендокарп)

 

0

0

-

0801 19 00 00

- - інші

 

0

0

-

 

- горіхи бразильські:

 

 

 

 

0801 21 00 00

- - у шкаралупі

 

10

10

-

0801 22 00 00

- - без шкаралупи

 

10

10

-

 

- горіхи кеш'ю:

 

 

 

 

0801 31 00

- - у шкаралупі:

 

 

 

 

0801 31 00 10

- - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0801 31 00 90

- - - інші

 

10

10

-

0801 32 00

- - без шкаралупи:

 

 

 

 

0801 32 00 10

- - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0801 32 00 90

- - - інші

 

5

5

-

0802

Інші горіхи, свіжі або сушені, очищені від шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без шкірки:

 

 

 

 

 

- мигдаль:

 

 

 

 

0802 11

- - у шкаралупі:

 

 

 

 

0802 11 10

- - - гіркий:

 

 

 

 

0802 11 10 10

- - - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 11 10 90

- - - - інший

 

5

5

-

0802 11 90

- - - інший:

 

 

 

 

0802 11 90 10

- - - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 11 90 90

- - - - інший

 

5

5

-

0802 12

- - без шкаралупи:

 

 

 

 

0802 12 10

- - - гіркий:

 

 

 

 

0802 12 10 10

- - - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 12 10 90

- - - - інший

 

5

5

-

0802 12 90

- - - інший:

 

 

 

 

0802 12 90 10

- - - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 12 90 90

- - - - інший

 

5

5

-

 

- горіхи лісові (Corylus spp.):

 

 

 

 

0802 21 00

- - у шкаралупі:

 

 

 

 

0802 21 00 10

- - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 21 00 90

- - - інші

 

5

5

-

0802 22 00

- - без шкаралупи:

 

 

 

 

0802 22 00 10

- - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 22 00 90

- - - інші

 

0

0

-

 

- горіхи волоські:

 

 

 

 

0802 31 00 00

- - у шкаралупі

 

10

10

-

0802 32 00 00

- - без шкаралупи

 

10

10

-

 

- каштани (Castanea spp.):

 

 

 

 

0802 41 00 00

- - у шкаралупі

 

5

5

-

0802 42 00 00

- - без шкаралупи

 

5

5

-

 

- фісташки:

 

 

 

 

0802 51 00 00

- - у шкаралупі

 

5

5

-

0802 52 00 00

- - без шкаралупи

 

5

5

-

 

- горіхи макадамії:

 

 

 

 

0802 61 00 00

- - у шкаралупі

 

15

15

-

0802 62 00 00

- - без шкаралупи

 

15

15

-

0802 70 00 00

- горіхи коли (Cola spp.)

 

15

15

-

0802 80 00 00

- горіхи ареки, або бетель

 

15

15

-

 

- інші:

 

 

 

 

0802 91 00 00

- - горіхи кедрові у шкаралупі

 

15

15

-

0802 92 00 00

- - горіхи кедрові без шкаралупи

 

15

15

-

0802 99

- - інші:

 

 

 

 

0802 99 10 00

- - - горіхи пекан

 

15

15

-

0802 99 90

- - - інші:

 

 

 

 

0802 99 90 10

- - - - в упаковках, масою нетто понад 10 кг

 

0

0

-

0802 99 90 90

- - - - інші

 

15

15

-

0803

Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені:

 

 

 

 

0803 10

- плантайни:

 

 

 

 

0803 10 10 00

- - свіжі

 

0

0

-

0803 10 90 00

- - сушені

 

0

0

-

0803 90

- інші:

 

 

 

 

0803 90 10 00

- - свіжі

 

0

0

-

0803 90 90 00

- - сушені

 

0

0

-

0804

Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свіжі або сушені:

 

 

 

 

0804 10 00 00

- фініки

 

3

3

-

0804 20

- інжир:

 

 

 

 

0804 20 10 00

- - свіжий

 

3

3

-

0804 20 90 00

- - сушений

 

3

3

-

0804 30 00 00

- ананаси

 

3

3

-

0804 40 00 00

- авокадо

 

3

3

-

0804 50 00 00

- гуаява, манго та мангостан

 

0

0

-

0805

Цитрусові, свіжі або сушені:

 

 

 

 

0805 10

- апельсини:

 

 

 

 

 

- - апельсини солодкі, свіжі:

 

 

 

 

0805 10 22 00

- - - пупкові апельсини (navel oranges)

 

0

0

-

0805 10 24 00

- - - звичайні апельсини ("white", "round", "blond" oranges)

 

0

0

-

0805 10 28 00

- - - інші

 

0

0

-

0805 10 80 00

- - інші

 

0

0

-

 

- мандарини (включаючи танжерини та сатсума); клементини, вілкінги та аналогічні гібриди цитрусових:

 

 

 

 

0805 21

- - мандарини (включаючи танжерини та сатсума):

 

 

 

 

0805 21 10 00

- - - сатсума

 

0

0

-

0805 21 90 00

- - - інші

 

0

0

-

0805 22 00 00

- - клементини

 

0

0

-

0805 29 00 00

- - інші

 

0

0

-

0805 40 00 00

- грейпфрути та помело

 

0

0

-

0805 50

- лимони (Citrus limon, Citrus limonum) і лайми (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia):

 

 

 

 

0805 50 10 00

- - лимони (Citrus limon, Citrus limonum)

 

0

0

-

0805 50 90 00

- - лайми (Citrus aurantifolia, Citrus latifolia)

 

0

0

-

0805 90 00 00

- інші

 

0

0

-

0806

Виноград, свіжий або сушений:

 

 

 

 

0806 10

- свіжий:

 

 

 

 

0806 10 10 00

- - столовий

 

10

10

-

0806 10 90 00

- - інший

 

10

10

-

0806 20

- сушений:

 

 

 

 

0806 20 10 00

- - коринка

 

0

0

-

0806 20 30 00

- - султана

 

0

0

-

0806 20 90 00

- - інший

 

0

0

-

0807

Дині (включаючи кавуни) і папая, свіжі:

 

 

 

 

 

- дині (включаючи кавуни):

 

 

 

 

0807 11 00

- - кавуни:

 

 

 

 

0807 11 00 10

- - - з 1 грудня до 31 березня

 

0

0

-

0807 11 00 90

- - - з 1 квітня до 30 листопада

 

20

20

-

0807 19 00

- - інші:

 

 

 

 

0807 19 00 10

- - - з 1 грудня до 31 березня

 

0

0

-

0807 19 00 90

- - - з 1 квітня до 30 листопада

 

20

20

-

0807 20 00 00

- папая

 

0

0

-

0808

Яблука, груші та айва, свіжі:

 

 

 

 

0808 10

- яблука:

 

 

 

 

0808 10 10 00

- - для сидру, насипом, з 16 вересня до 15 грудня

 

10

10

-

0808 10 80

- - інші:

 

 

 

 

0808 10 80 10

- - - з 1 грудня до 31 березня

 

0

0

-

0808 10 80 90

- - - з 1 квітня до 30 листопада

 

10

10

-

0808 30

- груші:

 

 

 

 

0808 30 10 00

- - для грушевого сидру, насипом, з 1 серпня до 31 грудня

 

10

10

-

0808 30 90

- - інші:

 

 

 

 

0808 30 90 10

- - - з 1 грудня до 31 березня

 

5

5

-

0808 30 90 90

- - - з 1 квітня до 30 листопада

 

10

10

-

0808 40 00 00

- айва

 

10

10

-

0809

Абрикоси, вишні та черешні, персики (включаючи нектарини), сливи та терен, свіжі:

 

 

 

 

0809 10 00 00

- абрикоси

 

5

5

-

 

- вишня та черешня:

 

 

 

 

0809 21 00 00

- - вишня кисла (Prunus cerasus)

 

5

5

-

0809 29 00 00

- - інші

 

5

5

-

0809 30

- персики, включаючи нектарини:

 

 

 

 

0809 30 10 00

- - нектарини

 

5

5

-

0809 30 90 00

- - інші

 

5

5

-

0809 40

- сливи та терен:

 

 

 

 

0809 40 05 00

- - сливи

 

5

5

-

0809 40 90 00

- - терен

 

5

5

-

0810

Інші плоди, свіжі:

 

 

 

 

0810 10 00 00

- суниці та полуниці

 

17

17

-

0810 20

- малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода):

 

 

 

 

0810 20 10 00

- - малина

 

20

20

-

0810 20 90 00

- - інші

 

20

20

-

0810 30

- смородина чорна, біла або червона та аґрус:

 

 

 

 

0810 30 10 00

- - смородина чорна

 

20

20

-

0810 30 30 00

- - смородина червона (порічки)

 

20

20

-

0810 30 90 00

- - інша

 

20

20

-

0810 40

- журавлина, чорниця та інші плоди роду Vaccinium:

 

 

 

 

0810 40 10 00

- - брусниця (плоди рослини виду Vaccinium vitis-idaea)

 

20

20

-

0810 40 30 00

- - плоди рослини виду Vaccinium myrtillus

 

20

20

-

0810 40 50 00

- - плоди рослин видів Vaccinium macrocarpon i Vaccinium corymbosum

 

20

20

-

0810 40 90 00

- - інші

 

20

20

-

0810 50 00 00

- ківі

 

0

0

-

0810 60 00 00

- дуріан

 

10

10

-

0810 70 00 00

- хурма

 

10

10

-

0810 90

- інші:

 

 

 

 

0810 90 20 00

- - тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, та саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола та пітая

 

10

10

-

0810 90 75 00

- - інші

 

10

10

-

0811

Плоди та горіхи, сирі або варені у воді чи на парі, морожені, з доданням або без додання цукру чи інших підсолоджувальних речовин:

 

 

 

 

0811 10

- суниці та полуниці:

 

 

 

 

 

- - з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин:

 

 

 

 

0811 10 11 00

- - - з вмістом цукру понад 13 мас.%

 

10

10

-

0811 10 19 00

- - - інші

 

10

10

-

0811 10 90 00

- - інші

 

10

10

-

0811 20

- малина, ожина, плоди шовковиці та гібрид ожини з малиною (логанова ягода), чорна смородина, біла або червона смородина (порічки) та аґрус:

 

 

 

 

 

- - з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин:

 

 

 

 

0811 20 11 00

- - - з вмістом цукру понад 13 мас.%

 

10

10

-

0811 20 19 00

- - - інші

 

10

10

-

 

- - інші:

 

 

 

 

0811 20 31 00

- - - малина

 

10

10

-

0811 20 39 00

- - - чорна смородина

 

10

10

-

0811 20 51 00

- - - червона смородина (порічки)

 

10

10

-

0811 20 59 00

- - - ожина, плоди шовковиці

 

10

10

-

0811 20 90 00

- - - інші

 

10

10

-

0811 90

- інші:

 

 

 

 

 

- - з доданням цукру чи інших підсолоджувальних речовин:

 

 

 

 

 

- - - з вмістом цукру понад 13 мас.%:

 

 

 

 

0811 90 11 00

- - - - тропічні плоди та тропічні горіхи

 

10

10

-

0811 90 19 00

- - - - інші

 

10

10

-

 

- - - інші:

 

 

 

 

0811 90 31 00

- - - - тропічні плоди та тропічні горіхи

 

10

10

-

0811 90 39 00

- - - - інші

 

10

10

-

 

- - інші:

 

 

 

 

0811 90 50 00

- - - плоди рослини виду Vaccinium myrtillus

 

10

10

-

0811 90 70 00

- - - плоди рослин видів Vaccinium myrtilloides i Vaccinium angustifolium

 

10

10

-

 

- - - вишні та черешні:

 

 

 

 

0811 90 75 00

- - - - вишня кисла (Prunus cerasus)

 

10

10

-

0811 90 80 00

- - - - інші

 

10

10

-

0811 90 85 00

- - - тропічні плоди та тропічні горіхи

 

10

10

-

0811 90 95 00

- - - інші

 

10

10

-

0812

Плоди та горіхи, консервовані для тимчасового зберігання, але непридатні для безпосереднього вживання в їжу в такому вигляді:

 

 

 

 

0812 10 00 00

- вишні та черешні

 

20

20

-

0812 90

- інші:

 

 

 

 

0812 90 25 00

- - абрикоси; апельсини

 

20

20

-

0812 90 30 00

- - папая

 

20

20

-

0812 90 40 00

- - плоди рослини виду Vaccinium myrtillus

 

20

20

-

0812 90 70 00

- - гуаява, манго, мангостан, тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола, пітая та тропічні горіхи

 

20

20

-

0812 90 98 00

- - інші

 

20

20

-

0813

Плоди сушені, крім тих, що включені до товарних позицій 0801 - 0806; суміші горіхів або сушених плодів цієї групи:

 

 

 

 

0813 10 00 00

- абрикоси

 

0

0

-

0813 20 00 00

- чорнослив

 

0

0

-

0813 30 00 00

- яблука

 

20

20

-

0813 40

- інші плоди:

 

 

 

 

0813 40 10 00

- - персики, включаючи нектарини

 

12

12

-

0813 40 30 00

- - груші

 

12

12

-

0813 40 50 00

- - папая

 

12

12

-

0813 40 65 00

- - тамаринд, анакардія, личі, джекфрут, або плід хлібного дерева, саподила, пасифлора, або страстоцвіт, карамбола та пітая

 

12

12

-

0813 40 95 00

- - інші

 

12

12

-

0813 50

- суміші горіхів або сушених плодів цієї групи:

 

 

 

 

 

- - суміші сушених плодів, крім плодів товарних позицій 0801 - 0806:

 

 

 

 

 

- - - без чорносливу:

 

 

 

 

0813 50 12 00

- - - - з папаї, тамаринду, анакардії, личі, джекфрута, або плода хлібного дерева, саподили, пасифлори, або страстоцвіту, карамболи та пітаї

 

5

5

-

0813 50 15 00

- - - - інші

 

5

5

-

0813 50 19 00

- - - з чорносливом

 

5

5

-

 

- - суміші, що складаються виключно із сушених горіхів товарних позицій 0801 і 0802:

 

 

 

 

0813 50 31 00

- - - з тропічних горіхів

 

5

5

-

0813 50 39 00

- - - інші

 

5

5

-

 

- - інші суміші:

 

 

 

 

0813 50 91 00

- - - без чорносливу та інжиру

 

5

5

-

0813 50 99 00

- - - інші

 

5

5

-

0814 00 00 00

Шкірки цитрусових або динь (включаючи шкірки кавунів), свіжі, морожені, сушені або консервовані для тимчасового зберігання в розсолі, сірчаній воді або іншому розчині, що забезпечує їх тимчасову консервацію

 

20

20

-



Група 09
Кава, чай, мате або парагвайський чай, прянощі

Примітки:

1. Суміші продуктів товарних позицій 0904 - 0910 класифікуються таким чином:

(a) суміші двох або більше продуктів, що належать до однієї і тієї самої товарної позиції, класифікуються в цій самій товарній позиції;

(b) суміші двох або більше продуктів, що належать до різних товарних позицій, класифікуються в товарній позиції 0910.

Додання інших речовин до продуктів товарних позицій 0904 - 0910 (або до сумішей, зазначених у пункті (a) або (b) цієї примітки) не повинно впливати на їх класифікацію, за умови що одержані суміші зберігають основні характеристики продуктів цих товарних позицій. В іншому разі ці суміші не класифікуються в цій групі. Продукти, що становлять суміші смакових добавок або суміші приправ, класифікуються в товарній позиції 2103.

2. До цієї групи не включаються перець кубеба (Piper cubeba) та інші продукти товарної позиції 1211.

Додаткова примітка:

До сумішей, зазначених у примітці 1 (a), застосовується ставка мита того компонента, який має найвищу ставку мита.

Код

Назва

Ставки мита, %

Додаткові ОВО

преференційна

пільгова

повна

0901

Кава, смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замінники кави з вмістом кави в будь-якій пропорції:

 

 

 

 

 

- кава несмажена:

 

 

 

 

0901 11 00

- - з кофеїном:

 

 

 

 

0901 11 00 10

- - - для промислового виробництва компонентів кавових напоїв і кави натуральної, смаженої в зернах, меленої, розчинної

 

0

0

-

0901 11 00 90

- - - інша

 

0

0

-

0901 12 00 00

- - без кофеїну

 

0

0

-

 

- кава смажена:

 

 

 

 

0901 21 00 00

- - з кофеїном

 

5

5

-

0901 22 00 00

- - без кофеїну

 

5

5

-

0901 90

- інші:

 

 

 

 

0901 90 10 00

- - шкаралупа та оболонки зерен кави

 

0

0

-

0901 90 90 00

- - замінники кави, що містять каву

 

20

20

-

0902

Чай, ароматизований чи неароматизований:

 

 

 

 

0902 10 00

- чай зелений (неферментований), у первинних упаковках, масою нетто не більш як 3 кг:

 

 

 

 

0902 10 00 10

- - в одноразових фільтр-пакетах

 

10

10

-

0902 10 00 90

- - інший

 

10

10

-

0902 20 00

- інший чай, зелений (неферментований):