РОЗДІЛ IV
ГОТОВІ
ХАРЧОВІ ПРОДУКТИ; АЛКОГОЛЬНІ ТА БЕЗАЛКОГОЛЬНІ НАПОЇ І ОЦЕТ; ТЮТЮН ТА ЙОГО
ЗАМІННИКИ; ПРОДУКТИ, З ВМІСТОМ ТА БЕЗ ВМІСТУ НІКОТИНУ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ ВДИХАННЯ
БЕЗ ГОРІННЯ; ІНШІ НІКОТИНОВМІСНІ ПРОДУКТИ, ПРИЗНАЧЕНІ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ
НАДХОДЖЕННЯ НІКОТИНУ В ТІЛО ЛЮДИНИ
Примітка:
У цьому розділі термін "гранули"
означає продукти, піддані агломерації або безпосередньо пресуванню, або з
доданням в'язких речовин у кількості, що не перевищує 3 мас.%.
Група 16
Готові
харчові продукти з м'яса, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних,
або комах
Примітки:
1. До цієї групи не включаються м'ясо, м'ясні
субпродукти, риба, ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні, а також
комахи, приготовлені або консервовані методами, зазначеними у групах 02, 03, у
примітці 6 до групи 4 або в товарній позиції 0504.
2. Готові продукти включаються до цієї групи,
за умови що в них міститься понад 20 мас.% ковбаси, м'яса, м'ясних
субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних, молюсків або інших водяних
безхребетних чи будь-якого поєднання цих продуктів. Якщо готові продукти
містять два або більше зазначених продуктів, вони класифікуються в товарних
позиціях групи 16 як такі, що відповідають компоненту чи компонентам, які
домінують за масою. Ці положення не стосуються продуктів з начинкою товарної
позиції 1902 і готових продуктів товарної позиції 2103 або 2104.
Стосовно готових продуктів, які містять
печінку, вказівки, викладені у другому реченні цієї примітки, під час
визначення товарних підпозицій товарних позицій 1601 і 1602 не застосовуються.
Примітки до товарних підпозицій:
1. У товарній підпозиції 1602 10 термін
"гомогенізовані готові продукти" означає продукти з м'яса, м'ясних
субпродуктів, крові або комах, тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в
роздрібній торгівлі як продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого
віку або дієтичного харчування в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При
цьому не беруться до уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до
готового продукту в невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою
метою. Ці продукти можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки
м'яса, м'ясних субпродуктів або комах. Товарна підпозиція 1602 10 має
першорядне значення в товарній позиції 1602.
2. Риба, ракоподібні, молюски та інші водяні
безхребетні у товарних підкатегоріях товарної позиції 1604 або 1605 наведені
під їх звичайними назвами і стосуються тих самих видів, що і зазначені у групі
03 під тими самими назвами.
Додаткові примітки:
1. У товарних категоріях 1602 31 11, 1602 32
11, 1602 39 21, 1602 50 10 та 1602 90 61 термін "сирі" означає
продукти, які не пройшли ніякої термічної обробки або термічна обробка яких
була недостатньою для забезпечення коагуляції білків в усьому продукті та в
яких у зв'язку з цим (товарні категорії 1602 50 10 та 1602 90 61) на поверхні
площини, що виникла внаслідок розрізу, зробленого в найтовщій частині, є сліди
рідини рожевого кольору.
2. У товарних категоріях 1602 41 10, 1602 42 10
і 1602 49 11 - 1602 49 15 термін "їх відруби" стосується виключно
готового або консервованого м'яса, яке може бути ідентифіковане за розмірами і
характеристиками сполучної м'язової тканини як таке, що отримане з окостів,
лопаток, філейних або шийних частин туш свійських свиней, залежно від випадку.
Код
|
Назва
|
Ставки мита, %
|
Додаткові ОВО
|
преференційна
|
пільгова
|
повна
|
1601 00
|
Ковбаси та аналогічні вироби з м'яса, м'ясних субпродуктів,
крові або комах; готові харчові продукти, виготовлені на основі цих виробів:
|
|
|
|
|
1601 00 10 00
|
- з печінки
|
|
15
|
15
|
-
|
|
- інші:
|
|
|
|
|
1601 00 91
|
- - ковбаси, сухі або пастоподібні, сирі:
|
|
|
|
|
1601 00 91 10
|
- - - з комах
|
|
8
|
8
|
-
|
1601 00 91 90
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1601 00 99
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1601 00 99 10
|
- - - з комах
|
|
8
|
8
|
-
|
1601 00 99 90
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1602
|
Інші готові чи консервовані продукти з м'яса, м'ясних
субпродуктів, крові або комах:
|
|
|
|
|
1602 10 00
|
- гомогенізовані готові продукти:
|
|
|
|
|
|
- з комах:
|
|
|
|
|
1602 10 00 11
|
- - продукти на основі товарів підкатегорій 1704 90 99 00, 1806
90 90 00, 1901 90 91 00, 1901 90 99 00 та 1904 90 80 00
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 10 00 19
|
- - інші
|
|
8
|
8
|
-
|
1602 10 00 90
|
- інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1602 20
|
- з печінки будь-яких тварин:
|
|
|
|
|
1602 20 10 00
|
- - гусячої або качиної
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 20 90 00
|
- - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
|
- із свійської птиці товарної позиції 0105:
|
|
|
|
|
1602 31
|
- - з індиків:
|
|
|
|
|
|
- - - які містять 57 мас.% або більше м'яса чи субпродуктів
свійської птиці:
|
|
|
|
|
1602 31 11 00
|
- - - - які містять виключно сире м'ясо індиків
|
|
20
|
20
|
-
|
1602 31 19 00
|
- - - - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
1602 31 80 00
|
- - - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
1602 32
|
- - з курей свійських (Gallus domesticus):
|
|
|
|
|
|
- - - які містять 57 мас.% або більше м'яса чи субпродуктів
свійської птиці:
|
|
|
|
|
1602 32 11 00
|
- - - - сирі
|
|
15
|
15
|
-
|
1602 32 19 00
|
- - - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1602 32 30 00
|
- - - які містять 25 мас.% або більше, але менш як 57 мас.%
м'яса чи субпродуктів свійської птиці
|
|
15
|
15
|
-
|
1602 32 90 00
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1602 39
|
- - інші:
|
|
|
|
|
|
- - - які містять 57 мас.% або більше м'яса чи субпродуктів
свійської птиці:
|
|
|
|
|
1602 39 21 00
|
- - - - сирі
|
|
20
|
20
|
-
|
1602 39 29 00
|
- - - - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
1602 39 85 00
|
- - - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
|
- із свинини:
|
|
|
|
|
1602 41
|
- - окіст і його відруби:
|
|
|
|
|
1602 41 10 00
|
- - - свійської свині
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 41 90 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 42
|
- - з лопатки та її відрубів:
|
|
|
|
|
1602 42 10 00
|
- - - свійської свині
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 42 90 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49
|
- - інші, включаючи суміші:
|
|
|
|
|
|
- - - із свійських свиней:
|
|
|
|
|
|
- - - - які містять 80 мас.% або більше м'яса чи м'ясних
субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження:
|
|
|
|
|
1602 49 11 00
|
- - - - - філейні частини (за винятком шийних частин) та їх
відруби, включаючи суміші філейних частин або окостів
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 13 00
|
- - - - - шийні частини та їх відруби, включаючи суміші шийних і
лопаткових частин
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 15 00
|
- - - - - інші суміші, що містять окости, лопаткові частини,
філейні частини або шийні частини та їх відруби
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 19 00
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 30 00
|
- - - - які містять 40 мас.% або більше, але менш як 80 мас.%
м'яса або м'ясних субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого
виду або походження
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 50 00
|
- - - - які містять менш як 40 мас.% м'яса чи м'ясних
субпродуктів будь-якого виду, включаючи жири будь-якого виду або походження
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 49 90 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 50
|
- з великої рогатої худоби:
|
|
|
|
|
1602 50 10 00
|
- - сирі; суміші м'яса або м'ясних субпродуктів варених і м'яса
або м'ясних субпродуктів сирих
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1602 50 31 00
|
- - - солонина (Corned beef), у герметично закритих ємностях
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 50 95 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 90
|
- інші, включаючи готові продукти з крові будь-яких тварин:
|
|
|
|
|
1602 90 10 00
|
- - продукти з крові будь-яких тварин
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1602 90 31 00
|
- - - з дичини або кролика
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1602 90 51 00
|
- - - - які містять м'ясо або м'ясні субпродукти свійських
свиней
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
|
- - - - - які містять м'ясо або субпродукти великої рогатої
худоби:
|
|
|
|
|
1602 90 61 00
|
- - - - - - сирі; суміші м'яса або субпродуктів варених і м'яса
або субпродуктів сирих
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 90 69 00
|
- - - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - - - інші:
|
|
|
|
|
1602 90 91 00
|
- - - - - - з баранини
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 90 95 00
|
- - - - - - з козлятини
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 90 99
|
- - - - - - інші:
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - з комах:
|
|
|
|
|
1602 90 99 11
|
- - - - - - - - продукти на основі товарів підкатегорій 1704 90
99 00, 1806 90 90 00, 1901 90 91 00, 1901 90 99 00 та 1904 90 80 00
|
|
10
|
10
|
-
|
1602 90 99 19
|
- - - - - - - - інші
|
|
8
|
8
|
-
|
1602 90 99 90
|
- - - - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1603 00
|
Екстракти та соки з м'яса, риби або ракоподібних, молюсків чи
інших водяних безхребетних:
|
|
|
|
|
1603 00 10 00
|
- у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг
|
|
0
|
0
|
-
|
1603 00 80 00
|
- інші
|
|
0
|
0
|
-
|
1604
|
Готова або консервована риба; ікра осетрових (чорна ікра) та
ікра інших риб:
|
|
|
|
|
|
- риба ціла або шматками, але не фарширована:
|
|
|
|
|
1604 11 00 00
|
- - лосось
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 12
|
- - оселедці:
|
|
|
|
|
1604 12 10 00
|
- - - філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене або
не смажене в олії, морожене
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1604 12 91 00
|
- - - - у герметично закритих посудинах
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 12 99 00
|
- - - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 13
|
- - сардини, сардинела, кілька або шпроти:
|
|
|
|
|
|
- - - сардини:
|
|
|
|
|
1604 13 11 00
|
- - - - в оливковій олії
|
|
20
|
20
|
-
|
1604 13 19 00
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1604 13 90
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1604 13 90 10
|
- - - - шпроти в олії
|
|
10
|
10
|
-
|
1604 13 90 90
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1604 14
|
- - тунці, скіпджек або тунець смугастий і пеламіда (Sarda
spp.):
|
|
|
|
|
|
- - - тунці та скіпджек або тунець смугастий:
|
|
|
|
|
|
- - - - скіпджек або тунець смугастий:
|
|
|
|
|
1604 14 21 00
|
- - - - - в рослинній олії
|
|
7
|
7
|
-
|
|
- - - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 14 26 00
|
- - - - - - філе, відоме як "балик" (loins)
|
|
7
|
7
|
-
|
1604 14 28 00
|
- - - - - - інші
|
|
7
|
7
|
-
|
|
- - - - жовтоперий тунець (Thunnus albacares):
|
|
|
|
|
1604 14 31 00
|
- - - - - в рослинній олії
|
|
7
|
7
|
-
|
|
- - - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 14 36 00
|
- - - - - - філе, відоме як "балик" (loins)
|
|
7
|
7
|
-
|
1604 14 38 00
|
- - - - - - інші
|
|
7
|
7
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 14 41 00
|
- - - - - в рослинній олії
|
|
7
|
7
|
-
|
|
- - - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 14 46 00
|
- - - - - - філе, відоме як "балик" (loins)
|
|
7
|
7
|
-
|
1604 14 48 00
|
- - - - - - інші
|
|
7
|
7
|
-
|
1604 14 90 00
|
- - - пеламіда (Sarda spp.)
|
|
7
|
7
|
-
|
1604 15
|
- - скумбрія:
|
|
|
|
|
|
- - - скумбрія звичайна, або європейська (Scomber scombrus), і
скумбрія японська, або східна (Scomber japonicus):
|
|
|
|
|
1604 15 11
|
- - - - філе:
|
|
|
|
|
1604 15 11 10
|
- - - - - скумбрії виду Scomber scombrus
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 15 11 20
|
- - - - - скумбрії виду Scomber japonicus
|
|
20
|
20
|
-
|
1604 15 19
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 15 19 10
|
- - - - - скумбрії виду Scomber scombrus
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 15 19 20
|
- - - - - скумбрії виду Scomber japonicus
|
|
20
|
20
|
-
|
1604 15 90 00
|
- - - скумбрія австралійська (Scomber australasicus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 16 00 00
|
- - анчоуси
|
|
15
|
15
|
-
|
1604 17 00 00
|
- - вугор
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 18 00 00
|
- - акулячі плавці
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19
|
- - інша:
|
|
|
|
|
1604 19 10 00
|
- - - лососеві, крім лосося
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - риба роду Euthynnus, крім скіпджека або тунця смугастого
(Katsuwonus pelamis):
|
|
|
|
|
1604 19 31 00
|
- - - - філе, відоме як "балик" (loins)
|
|
10
|
10
|
-
|
1604 19 39 00
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1604 19 50 00
|
- - - одноколірний боніто (Orcynopsis unicolor)
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інша:
|
|
|
|
|
1604 19 91
|
- - - - філе, сире, у тісті або в сухарях, попередньо смажене
або не смажене в олії, морожене:
|
|
|
|
|
1604 19 91 10
|
- - - - - окуня морського золотистого (Sebastes marinus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 91 20
|
- - - - - червоного хека (Urophycis chuss)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 91 30
|
- - - - - хека сріблястого (Merluccius bilinearis)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 91 40
|
- - - - - мерлузи орегонської (Merluccius productus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 91 90
|
- - - - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 19 92 00
|
- - - - - тріска (Gadus morhua, Gadus ogac, Gadus macrocephalus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 93 00
|
- - - - - сайда (Pollachaius virens)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 94
|
- - - - - риба видів Merluccius spp., Urophycis spp.:
|
|
|
|
|
1604 19 94 10
|
- - - - - - мерлуза орегонська (Merluccius productus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 94 20
|
- - - - - - хек сріблястий (Merluccius bilinearis)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 94 30
|
- - - - - - червоний хек (Urophycis chuss)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 94 90
|
- - - - - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 95 00
|
- - - - - минтай (Theragra chalcogramma) і срібляста сайда
(Pollachius pollachius)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 97
|
- - - - - інші:
|
|
|
|
|
1604 19 97 10
|
- - - - - - окунь морський золотистий (Sebastes marinus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 97 20
|
- - - - - - осетроподібні (Acipenseriformes)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 97 30
|
- - - - - - судак (Stizostedion spp.)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 19 97 90
|
- - - - - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20
|
- інша риба готова або консервована:
|
|
|
|
|
1604 20 05 00
|
- - готові продукти із сурімі
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1604 20 10 00
|
- - - з лосося
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 30
|
- - - з лососевих, крім лосося:
|
|
|
|
|
1604 20 30 10
|
- - - - з арктичного гольця (Salvelinus alpinus)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 30 90
|
- - - - з інших
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 40 00
|
- - - з анчоусів
|
|
20
|
20
|
-
|
1604 20 50
|
- - - із сардин, пеламіди, скумбрії звичайної, або європейської
(Scomber scombrus), скумбрії японської, або східної (Scomber japonicus), та
одноколірного боніто (Orcynopsis unicolor):
|
|
|
|
|
1604 20 50 10
|
- - - - із скумбрії звичайної, або європейської (Scomber
scombrus)
|
|
15
|
20
|
-
|
1604 20 50 20
|
- - - - із пеламіди
|
|
5
|
20
|
-
|
1604 20 50 30
|
- - - - з одноколірного боніто (Orcynopsis unicolor)
|
|
5
|
20
|
-
|
1604 20 50 90
|
- - - - з інших
|
|
20
|
20
|
-
|
1604 20 70 00
|
- - - з тунця, скіпджека, або тунця смугастого, та інших риб
роду Euthynnus
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 90
|
- - - з інших риб:
|
|
|
|
|
1604 20 90 10
|
- - - - з осетроподібних (Acipenseriformes)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 90 20
|
- - - - із судака (Stizostedion spp.)
|
|
5
|
5
|
-
|
1604 20 90 90
|
- - - - з інших риб
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- ікра осетрових (чорна ікра) та ікра інших риб:
|
|
|
|
|
1604 31 00 00
|
- - ікра осетрових (чорна ікра)
|
|
15
|
15
|
-
|
1604 32 00 00
|
- - ікра інших риб
|
|
10
|
10
|
-
|
1605
|
Готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні
безхребетні:
|
|
|
|
|
1605 10 00 00
|
- краби
|
|
0
|
0
|
-
|
|
- креветки та пильчасті креветки:
|
|
|
|
|
1605 21
|
- - в негерметичній упаковці:
|
|
|
|
|
1605 21 10 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 2 кг
|
|
0
|
0
|
-
|
1605 21 90 00
|
- - - інші
|
|
0
|
0
|
-
|
1605 29 00 00
|
- - інші
|
|
0
|
0
|
-
|
1605 30
|
- омари:
|
|
|
|
|
1605 30 10 00
|
- - м'ясо омара після термообробки, призначене для виготовлення
омарового масла або омарового паштету, пасти, супів чи соусів
|
|
0
|
0
|
-
|
1605 30 90 00
|
- - інші
|
|
0
|
0
|
-
|
1605 40 00
|
- інші ракоподібні:
|
|
|
|
|
1605 40 00 10
|
- - криль антарктичний (Euphausia superba)
|
|
15
|
20
|
-
|
1605 40 00 90
|
- - інші
|
|
15
|
20
|
-
|
|
- молюски:
|
|
|
|
|
1605 51 00 00
|
- - устриці
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 52 00 00
|
- - гребінці, включаючи королівські гребінці
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 53
|
- - мідії:
|
|
|
|
|
1605 53 10 00
|
- - - у герметично закритих посудинах
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 53 90 00
|
- - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 54 00 00
|
- - каракатиці і кальмари
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 55 00 00
|
- - восьминоги
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 56 00 00
|
- - клеми, серцевидки і арки
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 57 00 00
|
- - морські вушка
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 58 00 00
|
- - равлики, крім липариса
|
|
5
|
5
|
-
|
1605 59 00 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- інші водні безхребетні:
|
|
|
|
|
1605 61 00 00
|
- - голотурії
|
|
10
|
10
|
-
|
1605 62 00 00
|
- - морські їжаки
|
|
10
|
10
|
-
|
1605 63 00 00
|
- - медузи
|
|
10
|
10
|
-
|
1605 69 00 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
Група 17
Цукор і
кондитерські вироби з цукру
Примітка:
Ця група не включає:
(a) кондитерські вироби з цукру, які містять
какао (товарна позиція 1806);
(b) хімічно чисті цукри (крім цукрози, лактози,
мальтози, глюкози і фруктози) та інші продукти товарної позиції 2940; або
(c) лікарські засоби або іншу продукцію групи
30.
Примітки до товарних підпозицій:
1. У товарних підпозиціях 1701 12, 1701 13 і
1701 14 термін "цукор-сирець" означає цукор, у якому вміст цукрози в
сухому стані становить менш як 99,5° за показниками поляриметра.
2. До товарної підпозиції 1701 13 включається
тільки тростинний цукор, отриманий без центрифугування, з масовою часткою
цукрози в перерахунку на суху речовину, що відповідає показникам поляриметра
69° або більше, але менш як 93°. Продукт містить тільки натуральні ксеноморфні
мікрокристали неправильної форми, невидимі неозброєним оком, оточені залишками
меляси та іншими складовими цукрової тростини.
Додаткові примітки:
1. У товарних категоріях 1701 12 10, 1701 12
90, 1701 13 10, 1701 13 90, 1701 14 10 і 1701 14 90 термін
"цукор-сирець" означає цукор без ароматичних добавок, або без
барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані
менш як 99,5 мас.% цукрози, визначеної поляриметричним методом.
2. У товарній категорії 1701 99 10 термін
"білий цукор" означає цукор без ароматичних добавок, або без
барвників, або без вмісту будь-яких інших добавок, який містить у сухому стані
99,5 мас.% або більше цукрози, визначеної поляриметричним методом.
3. Для продуктів товарних категорій 1702 20 10,
1702 60 95 і 1702 90 71 вміст цукру (цукроза, фруктоза, глюкоза і мальтоза, де
фруктоза і глюкоза виражена як еквівалент цукрози) визначається методом
високоефективної рідинної хроматографії (метод HPLC) відповідно до такої
формули:
S + 0,95 х (F +
G) + M,
Де:
"S" вміст цукрози, визначений HPLC
методом;
"F" вміст фруктози, визначений HPLC
методом;
"G" вміст глюкози, визначений HPLC
методом;
"M" вміст мальтози, визначений HPLC
методом.
Для продуктів товарних категорій 1702 60 80,
1702 90 80 і 1702 90 95 вміст цукрози, включаючи вміст інших цукрів, виражених
як цукроза, визначається методом рефрактометрії (в градусах Брікса згідно з
Додатком до Регламенту Комісії (ЄС) N 974/2014 (OJ L 274, 16.9.2014, p. 6). Для
продуктів категорій 1702 60 80 і 1702 90 80 перерахунок результатів у
еквівалент цукрози отримують множенням числа Брікса на коефіцієнт 0,95.
4. У товарних категоріях 1702 30 10, 1702 40
10, 1702 60 10 і 1702 90 30 термін "ізоглюкоза" означає продукт,
одержаний з глюкози або її полімерів, який містить у сухому стані не менш як 10
мас.% фруктози.
Для продуктів зазначених товарних категорій
вміст цукрози, включаючи вміст інших цукрів, виражених як цукроза, визначається
методом рефрактометрії (в градусах Брікса згідно з Додатком до Регламенту Комісії
(ЄС) N 974/2014).
5. Термін "сироп інуліновий" означає:
(a) у товарній категорії 1702 60 80
безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у
сухому стані більш як 50 мас.% фруктози у вільній формі або у вигляді цукрози;
(b) у товарній категорії 1702 90 80
безпосередній продукт гідролізу інуліну або олігофруктози, який містить у
сухому стані не менш як 10 мас.%, але не більш як 50 мас.% фруктози у вільній
формі або у вигляді цукрози.
Кількість "фруктози у вільній формі або як
цукрози" визначається за формулою F + 0,5 S / 0,95 у розрахунку на суху
речовину, де "F" це вміст фруктози і "S" - вміст цукрози,
які визначаються методом HPLC.
6. В УКТ ЗЕД суміші цукру з невеликими
кількостями інших речовин класифікуються в групі 17, якщо ці суміші не мають
властивостей товарів, які описані в інших групах УКТ ЗЕД.
Код
|
Назва
|
Ставки мита, %
|
Додаткові ОВО
|
преференційна
|
пільгова
|
повна
|
1701
|
Цукор з цукрової тростини або з цукрових буряків і хімічно чиста
цукроза, у твердому стані:
|
|
|
|
|
|
- цукор-сирець без додання ароматичних добавок або барвників:
|
|
|
|
|
1701 12
|
- - буряковий цукор:
|
|
|
|
|
1701 12 10 00
|
- - - для рафінування
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 12 90 00
|
- - - інший
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 13
|
- - тростинний цукор, зазначений в примітці до товарних
підпозицій 2 до цієї групи:
|
|
|
|
|
1701 13 10 00
|
- - - для рафінування
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 13 90 00
|
- - - інший
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 14
|
- - інший тростинний цукор:
|
|
|
|
|
1701 14 10 00
|
- - - для рафінування
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 14 90 00
|
- - - інший
|
|
50
|
50
|
-
|
|
- інший:
|
|
|
|
|
1701 91 00 00
|
- - з доданням ароматичних добавок або барвників
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 99
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1701 99 10 00
|
- - - цукор білий
|
|
50
|
50
|
-
|
1701 99 90 00
|
- - - інші
|
|
50
|
50
|
-
|
1702
|
Інші цукри, включаючи хімічно чисті лактозу, мальтозу, глюкозу
та фруктозу, у твердому стані; сиропи з цукрів без додання ароматичних
добавок або барвників; мед штучний, змішаний або не змішаний з натуральним
медом; карамель:
|
|
|
|
|
|
- лактоза та сироп лактози:
|
|
|
|
|
1702 11 00 00
|
- - з вмістом лактози 99 мас.% або більше, визначеної як
безводна лактоза, у перерахунку на суху речовину
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 19 00 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 20
|
- цукор і сироп кленові:
|
|
|
|
|
1702 20 10 00
|
- - кленовий цукор у твердому стані з доданням ароматичних
добавок або барвників
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 20 90 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 30
|
- глюкоза та сироп з глюкози, без вмісту фруктози або з вмістом
менш як 20 мас.% фруктози в сухому стані:
|
|
|
|
|
1702 30 10 00
|
- - ізоглюкоза
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1702 30 50 00
|
- - - у вигляді білого кристалічного порошку, агломерованого або
неагломерованого
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 30 90 00
|
- - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 40
|
- глюкоза та сироп з глюкози, з вмістом у сухому стані не менш
як 20 мас.%, але менш як 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру:
|
|
|
|
|
1702 40 10 00
|
- - ізоглюкоза
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 40 90 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 50 00 00
|
- фруктоза хімічно чиста
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 60
|
- інша фруктоза та сироп фруктози, з вмістом у сухому стані
понад 50 мас.% фруктози, крім інвертного цукру:
|
|
|
|
|
1702 60 10 00
|
- - ізоглюкоза
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 60 80 00
|
- - сироп інуліновий
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 60 95 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90
|
- інші, включаючи інвертний цукор та інші цукри і цукрові
сиропи, з вмістом у сухому стані 50 мас.% фруктози:
|
|
|
|
|
1702 90 10 00
|
- - мальтоза хімічно чиста
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90 30 00
|
- - ізоглюкоза
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90 50 00
|
- - мальтодекстрин і мальтодекстриновий сироп
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - карамель:
|
|
|
|
|
1702 90 71 00
|
- - - з вмістом 50 мас.% або більше цукрози в сухому стані
|
|
5
|
5
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1702 90 75 00
|
- - - - у вигляді порошку, агломерованого або неагломерованого
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90 79 00
|
- - - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90 80 00
|
- - сироп інуліновий
|
|
5
|
5
|
-
|
1702 90 95 00
|
- - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1703
|
Меляса, одержана внаслідок вилучення або рафінування цукру:
|
|
|
|
|
1703 10 00 00
|
- меляса з тростини
|
|
10
|
10
|
-
|
1703 90 00 00
|
- інша
|
|
10
|
10
|
-
|
1704
|
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий шоколад) без вмісту
какао:
|
|
|
|
|
1704 10
|
- жувальні гумки, у цукровій оболонці або без неї:
|
|
|
|
|
1704 10 10 00
|
- - з вмістом менш як 60 мас.% цукрози (включаючи інвертний
цукор, виражений як цукроза)
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 10 90 00
|
- - з вмістом 60 мас.% або більше цукрози (включаючи інвертний
цукор, виражений як цукроза)
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
1704 90 10 00
|
- - екстракт солодки або локриці, який містить понад 10 мас.%
цукрози, але без додання інших речовин
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 30 00
|
- - білий шоколад
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1704 90 51 00
|
- - - пасти і маси, включаючи марципан, у первинних упаковках,
масою нетто 1 кг або більше
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 55 00
|
- - - льодяники від болю у горлі і цукерки від кашлю
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 61 00
|
- - - драже та аналогічні їм солодощі, у вигляді драже
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1704 90 65 00
|
- - - - кондитерські вироби у вигляді гумки або желе, включаючи
фруктову пасту (мармелад) у вигляді кондитерських виробів з цукру
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 71 00
|
- - - - карамель, з вареного цукру без жирових добавок, з
начинкою або без начинки
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 75 00
|
- - - - ірис, цукерки та аналогічні солодощі, з вареного цукру з
жировими добавками
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1704 90 81 00
|
- - - - - одержані в результаті пресування (у вигляді таблеток)
|
|
10
|
10
|
-
|
1704 90 99 00
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
Група 18
Какао та
продукти з нього
Примітки:
1. До цієї групи не відносяться:
(a) готові продукти, що містять понад 20 мас.%
ковбаси, м'яса, м'ясних субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних,
молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-якого поєднання цих продуктів
(група 16);
(b) продукти товарних позицій 0403, 1901, 1902,
1904, 1905, 2105, 2202, 2208, 3003 або 3004.
2. До товарної позиції 1806 включаються також
кондитерські вироби з цукру, що містять какао, а також, за умови дотримання
положень примітки 1 до цієї групи, - інші харчові продукти з вмістом какао.
Додаткова примітка:
1. До товарних категорій 1806 90 11 і 1806 90
19 не включаються шоколадні цукерки, вироблені виключно з шоколаду одного типу.
Код
|
Назва
|
Ставки мита, %
|
Додаткові ОВО
|
преференційна
|
пільгова
|
повна
|
1801 00 00 00
|
Какао-боби, цілі або розмелені, сирі або смажені
|
|
0
|
0
|
-
|
1802 00 00 00
|
Шкаралупи, шкірки (лушпайки) та інші відходи какао
|
|
5
|
5
|
-
|
1803
|
Какао-паста, знежирена або незнежирена:
|
|
|
|
|
1803 10 00 00
|
- незнежирена
|
|
0
|
0
|
-
|
1803 20 00 00
|
- повністю або частково знежирена
|
|
0
|
0
|
-
|
1804 00 00 00
|
Какао-масло, какао-жир
|
|
0
|
0
|
-
|
1805 00 00
|
Какао-порошок, без додання цукру чи інших підсолоджувальних
речовин:
|
|
|
|
|
1805 00 00 10
|
- в упаковках, масою нетто 10 кг і більше
|
|
0
|
0
|
-
|
1805 00 00 90
|
- інший
|
|
0
|
0
|
-
|
1806
|
Шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао:
|
|
|
|
|
1806 10
|
- какао-порошок, з доданням цукру чи інших підсолоджувальних
речовин:
|
|
|
|
|
1806 10 15 00
|
- - без вмісту цукрози або з вмістом менш як 5 мас.% цукрози
(включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози,
перерахованої на цукрозу
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 10 20 00
|
- - з вмістом 5 мас.% або більше, але менш як 65 мас.% цукрози
(включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози,
перерахованої на цукрозу
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 10 30 00
|
- - з вмістом 65 мас.% або більше, але менш як 80 мас.% цукрози
(включаючи інвертний цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози,
перерахованої на цукрозу
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 10 90 00
|
- - з вмістом 80 мас.% або більше цукрози (включаючи інвертний
цукор, перерахований на цукрозу) чи ізоглюкози, перерахованої на цукрозу
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 20
|
- інші готові вироби у вигляді блоків, плиток чи батонів, масою
понад 2 кг або в рідкому стані, у вигляді пасти чи порошку, у гранулах або
іншому аналогічному вигляді, які містяться в контейнерах або в первинній
упаковці, масою нетто понад 2 кг:
|
|
|
|
|
1806 20 10 00
|
- - з вмістом 31 мас.% або більше какао-масла чи з вмістом у
сумі 31 мас.% або більше какао-масла і молочного жиру
|
|
15
|
15
|
-
|
1806 20 30 00
|
- - з вмістом у сумі 25 мас.% або більше, але менш як 31 мас.%
какао-масла та молочного жиру
|
|
15
|
15
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1806 20 50 00
|
- - - з вмістом 18 мас.% або більше какао-масла
|
|
15
|
15
|
-
|
1806 20 70 00
|
- - - крихти молочного шоколаду
|
|
15
|
15
|
-
|
1806 20 80 00
|
- - - шоколадна глазур
|
|
15
|
15
|
-
|
1806 20 95 00
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
|
- інші, у вигляді блоків, плиток чи батонів:
|
|
|
|
|
1806 31 00 00
|
- - з начинкою
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 32
|
- - без начинки:
|
|
|
|
|
1806 32 10 00
|
- - - з доданням зерен зернових культур, горіхів або плодів
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 32 90 00
|
- - - інші
|
|
5
|
5
|
-
|
1806 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
|
- - шоколад і шоколадні вироби:
|
|
|
|
|
|
- - - шоколадні цукерки (включаючи праліне), з начинкою або без
начинки:
|
|
|
|
|
1806 90 11 00
|
- - - - які містять алкоголь
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 19 00
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1806 90 31 00
|
- - - - з начинкою
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 39
|
- - - - без начинки:
|
|
|
|
|
1806 90 39 10
|
- - - - - вироби з вмістом неїстівних ігор або сувенірів
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 39 90
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 50 00
|
- - кондитерські вироби з цукру та їх замінники, виготовлені з
цукрозамінників, з вмістом какао
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 60 00
|
- - пасти, що містять какао
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 70 00
|
- - готові вироби, що містять какао та використовуються для
виробництва напоїв
|
|
10
|
10
|
-
|
1806 90 90 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
Група 19
Готові
продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні
кондитерські вироби
Примітки:
1. Ця група не включає:
(a) готові харчові продукти з вмістом понад 20
мас.% ковбаси, м'яса, м'ясних субпродуктів, крові, комах, риби або
ракоподібних, молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-які суміші цих
продуктів (група 16), за винятком начинених виробів, зазначених у товарній
позиції 1902;
(b) сухе печиво або інші вироби на основі
борошна чи крохмалю, вироблені спеціально для годівлі тварин (товарна позиція
2309); або
(c) лікарські засоби та інші продукти групи 30.
2. У товарній позиції 1901:
(a) термін "крупи" означає крупи із
зерна зернових культур групи 11;
(b) терміни "борошно" і
"крупка" означають:
1) борошно та крупку із зерна зернових культур
групи 11, і
2) борошно, крупи та порошки рослинного
походження будь-якої групи, крім борошна, крупів та порошків із сушених овочів
(товарна позиція 0712), картоплі (товарна позиція 1105) або сушених бобових
овочів (товарна позиція 1106).
3. До товарної позиції 1904 не включаються
вироби з вмістом понад 6 мас.% какао в перерахунку на повністю знежирену основу
або ж покриті шоколадом чи інші харчові продукти з вмістом какао (товарна
позиція 1806).
4. У товарній позиції 1904 слова
"приготовлені іншим способом" означають, що вироби піддано особливій
обробці чи приготуванню, відмінним від передбачених у товарних позиціях або в
примітках групи 10 чи 11.
Додаткові примітки:
1. Термін "солодке сухе печиво" у
підпозиції 1905 31 означає продукти з вмістом води не більш як 12 мас.% і жиру
не більш як 35 мас.% (начинка та покриття під час визначення зазначених
показників не враховуються).
2. Товарна категорія 1905 90 20 поширюється
лише на сухі та крихкі продукти.
Код
|
Назва
|
Ставки мита, %
|
Додаткові ОВО
|
преференційна
|
пільгова
|
повна
|
1901
|
Екстракт солодовий; готові харчові продукти з борошна, крупки,
крупів, крохмалю або солодового екстракту, без вмісту какао або з вмістом
менш як 40 мас.% какао в перерахунку на повністю знежирену основу, в іншому
місці не зазначені; готові харчові продукти із сировини товарних позицій 0401
- 0404, без вмісту або з вмістом какао менш як 5 мас.% у перерахунку на
повністю знежирену основу, в іншому місці не зазначені:
|
|
|
|
|
1901 10 00 00
|
- готові харчові продукти, призначені для немовлят або дітей
молодшого віку, розфасовані для роздрібної торгівлі
|
|
0
|
0
|
-
|
1901 20 00 00
|
- суміші та тісто для виробництва хлібобулочних та борошняних
кондитерських виробів товарної позиції 1905
|
|
10
|
10
|
-
|
1901 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
|
- - екстракт солодовий:
|
|
|
|
|
1901 90 11 00
|
- - - з вмістом сухого екстракту 90 мас.% або більше
|
|
10
|
10
|
-
|
1901 90 19 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1901 90 91 00
|
- - - без вмісту молочних жирів, цукрози, ізоглюкози, глюкози,
крохмалю або з вмістом менш як 1,5 мас.% молочних жирів, менш як 5 мас.%
цукрози (включаючи інвертний цукор) чи ізоглюкози, менш як 5 мас.% глюкози
або крохмалю, крім харчових продуктів у вигляді порошку із сировини товарних
позицій 0401 - 0404
|
|
10
|
10
|
-
|
1901 90 95 00
|
- - - харчові продукти у порошковій формі, що складаються з
обезжиреного молока та/або сироватки та рослинних жирів/олій, з вмістом жирів/олій
не більш як 30 мас.%
|
|
10
|
10
|
-
|
1901 90 99 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1902
|
Макаронні вироби варені або неварені, начинені (м'ясом чи іншими
продуктами) або неначинені, або приготовлені іншим способом, наприклад,
спагеті, макарони, локшина, лазанья, галушки, равіолі, канелоні; кускус,
готовий або не готовий до вживання:
|
|
|
|
|
|
- макаронні вироби, неначинені, неварені або не приготовлені
іншим способом:
|
|
|
|
|
1902 11 00 00
|
- - з вмістом яєць
|
|
20
|
20
|
-
|
1902 19
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1902 19 10 00
|
- - - без вмісту борошна грубого або тонкого помолу з м'якої
пшениці
|
|
15
|
15
|
-
|
1902 19 90 00
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
1902 20
|
- макаронні вироби, начинені, варені або неварені, або
приготовлені іншим способом:
|
|
|
|
|
1902 20 10 00
|
- - з вмістом понад 20 мас.% риби, ракоподібних, молюсків або
інших водяних безхребетних
|
|
20
|
20
|
-
|
1902 20 30 00
|
- - з вмістом понад 20 мас.% ковбас і аналогічних продуктів із
м'яса та м'ясних субпродуктів усіх видів, включаючи жири будь-якого виду або
походження
|
|
20
|
20
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1902 20 91 00
|
- - - варені
|
|
20
|
20
|
-
|
1902 20 99 00
|
- - - інші
|
|
20
|
20
|
-
|
1902 30
|
- інші макаронні вироби:
|
|
|
|
|
1902 30 10 00
|
- - висушені
|
|
10
|
10
|
-
|
1902 30 90 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1902 40
|
- кускус:
|
|
|
|
|
1902 40 10 00
|
- - неприготовлений
|
|
20
|
20
|
-
|
1902 40 90 00
|
- - інший
|
|
20
|
20
|
-
|
1903 00 00 00
|
Тапіока та її замінники, приготовлені з крохмалю, у формі
пластівців, гранул, кульок, крупинок або в інших аналогічних формах
|
|
20
|
20
|
-
|
1904
|
Готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження зерна
зернових культур чи зернових продуктів (наприклад кукурудзяні пластівці);
зернові культури (крім кукурудзи) у вигляді зерна або пластівців або зерно
оброблене іншим способом (за винятком борошна, крупки, крупів), попередньо
проварені або приготовлені іншим способом, в іншому місці не зазначені:
|
|
|
|
|
1904 10
|
- готові харчові вироби, одержані шляхом здуття або смаження
зерна зернових культур або зернових продуктів:
|
|
|
|
|
1904 10 10 00
|
- - виготовлені з кукурудзи
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 10 30 00
|
- - виготовлені з рису
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 10 90 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 20
|
- готові харчові продукти, виготовлені з несмажених зернових
пластівців або із сумішей несмажених зернових пластівців із смаженими
зерновими пластівцями чи з обробленими шляхом здуття зернами зернових
культур:
|
|
|
|
|
1904 20 10 00
|
- - вироби типу мюслі (Musli) на основі несмажених пластівців із
зерна зернових культур
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1904 20 91 00
|
- - - виготовлені з кукурудзи
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 20 95 00
|
- - - виготовлені з рису
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 20 99 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 30 00 00
|
- пшениця Bulgur
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
1904 90 10 00
|
- - рис
|
|
10
|
10
|
-
|
1904 90 80 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1905
|
Хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби, тістечка, печиво та
інші хлібобулочні й борошняні кондитерські вироби з вмістом або без вмісту
какао; вафельні пластини, порожні капсули, придатні для використання у
фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір та аналогічні
продукти:
|
|
|
|
|
1905 10 00 00
|
- хрусткі хлібці
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 20
|
- пряники:
|
|
|
|
|
1905 20 10 00
|
- - з вмістом менш як 30 мас.% цукрози (включаючи інвертний
цукор, виражений як цукроза)
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 20 30 00
|
- - з вмістом 30 мас.% або більше, але менш як 50 мас.% цукрози
(включаючи інвертний цукор, виражений як цукроза)
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 20 90 00
|
- - з вмістом 50 мас.% або більше цукрози (включаючи інвертний
цукор, виражений як цукроза)
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- печиво солодке сухе; вафлі та вафельні облатки:
|
|
|
|
|
1905 31
|
- - печиво солодке сухе:
|
|
|
|
|
|
- - - повністю або частково покрите шоколадом чи іншими
виробами, з вмістом какао:
|
|
|
|
|
1905 31 11 00
|
- - - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 31 19 00
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1905 31 30 00
|
- - - - з вмістом 8 мас.% або більше молочних жирів
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1905 31 91 00
|
- - - - - печиво сухе з начинкою у вигляді сендвічів
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 31 99 00
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 32
|
- - вафлі та вафельні облатки:
|
|
|
|
|
1905 32 05 00
|
- - - з вмістом води понад 10 мас.%
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
|
- - - - повністю або частково покриті шоколадом чи іншими
виробами, з вмістом какао:
|
|
|
|
|
1905 32 11 00
|
- - - - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 85 г
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 32 19 00
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - - інші:
|
|
|
|
|
1905 32 91 00
|
- - - - - підсолені, з начинкою або без неї
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 32 99 00
|
- - - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 40
|
- сухарі, грінки та аналогічні смажені вироби:
|
|
|
|
|
1905 40 10 00
|
- - сухарі
|
|
12
|
12
|
-
|
1905 40 90 00
|
- - інші
|
|
12
|
12
|
-
|
1905 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
1905 90 10 00
|
- - прісний хліб (маца)
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 90 20 00
|
- - вафельні пластини, порожні капсули для використання у
фармацевтиці, вафельні облатки для запечатування, рисовий папір і аналогічні
продукти
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - інші:
|
|
|
|
|
1905 90 30 00
|
- - - хлібобулочні вироби без додання меду, яєць, сиру або
плодів, з вмістом у сухому стані не більш як 5 мас.% цукру і не більш як 5
мас.% жиру
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 90 45 00
|
- - - печиво сухе
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 90 55 00
|
- - - продукти екструдовані або експадовані, пряні або підсолені
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- - - інші:
|
|
|
|
|
1905 90 70 00
|
- - - - з вмістом 5 мас.% або більше цукрози, інвертного цукру
або ізоглюкози
|
|
10
|
10
|
-
|
1905 90 80 00
|
- - - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
Група 20
Продукти
переробки овочів, плодів, горіхів або інших частин рослин
Примітки:
1. Ця група не включає:
(a) овочі, плоди або горіхи, приготовлені або
консервовані способами, зазначеними в групі 07, 08 або 11;
(b) жири та олії рослинного походження (група
15);.
(c) готові продукти, що містять понад 20 мас.%
ковбаси, м'яса, м'ясних субпродуктів, крові, комах, риби або ракоподібних,
молюсків або інших водяних безхребетних чи будь-якого поєднання цих продуктів
(група 16);
(d) хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби
та інші продукти товарної позиції 1905; або
(e) гомогенізовані складені харчові продукти
товарної позиції 2104.
2. До товарних позицій 2007 і 2008 не
включаються фруктові желе і пасти (мармелади), мигдаль, покритий цукром, та
аналогічні продукти у вигляді кондитерських виробів (товарна позиція 1704) і
шоколадні кондитерські вироби (товарна позиція 1806).
3. До товарних позицій 2001, 2004 і 2005
включаються лише ті продукти групи 07 або товарних позицій 1105 чи 1106 (крім
борошна, крупки, порошку з продуктів групи 08), що були приготовлені або
консервовані іншими способами, ніж зазначені в примітці 1(a).
4. Томатний сік з вмістом 7 мас.% або більше
сухої речовини включається до товарної позиції 2002.
5. У товарній позиції 2007 термін
"одержані шляхом теплової обробки" означає продукти, одержані шляхом
термічної обробки при атмосферному тиску або при зниженому тиску для підвищення
в'язкості продукту в результаті зменшення вмісту води або іншим способом.
6. У товарній позиції 2009 термін "соки
незброджені, без додання спирту" означає соки, у яких концентрація спирту
не більш як 0,5 об.% (див. примітку 2 до групи 22).
Примітки до товарних підпозицій:
1. У товарній підпозиції 2005 10 термін
"овочі гомогенізовані" означає готові продукти з овочів, що тонко
подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як продукти,
призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичного харчування, в
упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до уваги різні
інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в невеликій
кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти можуть містити
в невеликій кількості видимі оком шматочки овочів. Товарна підпозиція 2005 10
має першочергове значення в товарній позиції 2005.
2. У товарній підпозиції 2007 10 термін
"гомогенізовані готові продукти" означає готові продукти з плодів, що
тонко подрібнені та розфасовані для реалізації в роздрібній торгівлі як
продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку або дієтичного
харчування, в упаковках масою нетто не більш як 250 г. При цьому не беруться до
уваги різні інгредієнти, які в разі потреби додаються до готового продукту в
невеликій кількості як приправа, консервант або з іншою метою. Ці продукти
можуть містити в невеликій кількості видимі оком шматочки плодів. Товарна
підпозиція 2007 10 має першочергове значення в товарній позиції 2007.
3. У товарних підпозиціях 2009 12, 2009 21,
2009 31, 2009 41, 2009 61 і 2009 71 термін "число Брікса" означає
безпосередньо зчитане з аерометра Брікса число аерометричних градусів або
одержаний на рефрактометрі показник заломлення, виражений у відсотках вмісту
цукрози при температурі 20° C або в перерахунку на 20° C, якщо показники
зчитано при іншій температурі.
Додаткові примітки:
1. У товарній позиції 2001 овочі, плоди, горіхи
та інші їстівні частини рослин, приготовлені або консервовані з доданням оцту
чи оцтової кислоти, повинні мати вміст 0,5 мас.% або більше вільної леткої кислоти
в перерахунку на оцтову кислоту. Крім того, у грибах товарної категорії 2001 90
50 вміст солі повинен становити не більш як 2,5 мас.%.
2. (a) Вміст різних цукрів (вміст цукру),
виражених як цукроза у продуктах цієї групи, відповідає цифровому показнику
рефрактометра (виміряному згідно з методом, який зазначено у додатку до
Регламенту Комісії (ЄС) від 11 вересня 2014 року N 974/2014 (OJ L 274,
16.09.2014, p. 6) при температурі 20° C, помноженому на коефіцієнт:
0,93 - для продуктів товарних підпозицій 2008
20 - 2008 80, 2008 93, 2008 97 і 2008 99;
0,95 - для продуктів інших товарних позицій.
Однак вміст різних цукрів, виражених як цукроза
(вміст цукру), в таких продуктах цієї групи:
- продукти, вироблені на основі морських та
інших водоростей, приготовлених або консервованих способами, не зазначеними в
групі 12;
- продукти, вироблені на основі маніоки,
маранти, салепу, земляної груші, або топінамбура, солодкої картоплі, або
батату, аналогічних коренеплодів і бульбоплодів з високим вмістом крохмалю або
інуліну товарної позиції 0714;
- продукти, вироблені на основі виноградних
листків,
відповідає значенню, яке отримується при
обробці результатів вимірювань методом високоефективної рідинної хроматографії
("HPLC метод") з використанням такої формули:
S+ (G + F) х
0,95;
Де:
S - вміст сахарози, визначений HPLC методом;
F - вміст фруктози, визначений HPLC методом;
G - вміст глюкози, визначений HPLC методом.
(b) показник "число Брікса",
зазначений у товарній позиції 2009, визначається за цифровим показником рефрактометра
(виміряному згідно з методом, який зазначено у додатку до Регламенту Комісії
(ЄС) від 11 вересня 2014 року N 974/2014 (OJ L 274, 16.09.2014, p. 6) при
температурі 20° C.
3. Продукти товарних підпозицій 2008 20 - 2008
80, 2008 93, 2008 97 і 2008 99 повинні розглядатися як такі, що мають добавки
цукру, якщо вміст цукру в них перевищує відсоток за масою, зазначений нижче,
залежно від виду плодів чи їстівних частин рослин:
ананаси, виноград - 13 %,
інші плоди, що включають суміші плодів та
їстівні частини рослин - 9 %.
4. У товарних категоріях 2008 30 11 - 2008 30
39, 2008 40 11 - 2008 40 39, 2008 50 11 - 2008 50 59, 2008 60 11 - 2008 60 39,
2008 70 11- 2008 70 59, 2008 80 11 - 2008 80 39, 2008 93 11 - 2008 93 29, 2008
97 12 - 2008 97 38 і 2008 99 11 - 2008 99 40 зазначені нижче терміни мають такі
значення:
"фактична концентрація спирту за
масою" - кількість кілограмів чистого спирту в 100 кг продукту;
"мас.%" - концентрація спирту за
масою.
5. До представлених продуктів застосовуються
такі норми:
(a) вміст добавки цукру в продуктах товарної
позиції 2009 відповідає "вмісту цукру" мінус зазначена нижче цифра,
залежно від виду соку:
лимонний або томатний сік - 3,
виноградний сік - 15,
інші фруктові та овочеві соки, включаючи суміші
соків, - 13.
(b) Фруктові соки з добавкою цукру, з числом
Брікса не більш як 67 і з вмістом менш як 50 мас.% фруктових соків, одержаних з
плодів у натуральному вигляді або шляхом розбавлення концентрованих соків, не
зберігають властивостей фруктових соків, що класифікуються у товарній позиції
2009.
6. У товарних категоріях 2009 69 51 і 2009 69
71 термін "концентрований виноградний сік (включаючи виноградне
сусло)" означає виноградний сік (включаючи виноградне сусло), для якого
цифровий показник рефрактометра (виміряний згідно з методом, який зазначено у
додатку до Регламенту Комісії (ЄС) від 11 вересня 2014 року N 974/2014 (OJ L
274, 16.09.2014, p. 6) при температурі 20° C становить не менш як 50,9 %.
7. У товарних категоріях 2001 90 92, 2006 00
35, 2006 00 91, 2007 10 91, 2007 99 93, 2008 97 03, 2008 97 05, 2008 97 12,
2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97 76, 2008 97
92, 2008 97 94, 2008 97 97, 2008 99 24, 2008 99 31, 2008 99 36, 2008 99 38,
2008 99 48, 2008 99 63, 2009 89 34, 2009 89 36, 2009 89 73, 2009 89 85, 2009 89
88, 2009 89 97, 2009 90 92, 2009 90 95 і 2009 90 97 термін "тропічні
плоди" означає плоди гуаяви, манго, мангостана, папаї, тамаринда,
анакардії, личі, джекфрута, або хлібного дерева, саподили, пасифлори, або
страстоцвіту, карамболи та пітаї.
8. У товарних категоріях 2001 90 92, 2006 00
35, 2006 00 91, 2007 99 93, 2008 19 12, 2008 19 92, 2008 97 03, 2008 97 05,
2008 97 12, 2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97
76, 2008 97 92, 2008 97 94 і 2008 97 97 термін "тропічні горіхи"
означає кокосові горіхи, горіхи кеш'ю, бразильські горіхи, горіхи ареки (або
бетель), горіхи коли і горіхи макадамії.
9. Морські та інші водорості, приготовлені або
консервовані способами, які не зазначені в групі 12, такими як теплова кулінарна
обробка, обсмажування, додавання приправ або додавання цукру, включаються до
групи 20 як продукти з інших частин рослин. Морські та інші водорості свіжі,
охолоджені, морожені або сушені, подрібнені або неподрібнені, включаються до
товарної позиції 1212.
Код
|
Назва
|
Ставки мита, %
|
Додаткові ОВО
|
преференційна
|
пільгова
|
повна
|
2001
|
Овочі, плоди та інші їстівні частини рослин, приготовлені або
консервовані з доданням оцту чи оцтової кислоти:
|
|
|
|
|
2001 10 00 00
|
- огірки, корнішони
|
|
10
|
10
|
-
|
2001 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
2001 90 10 00
|
- - мангове чатні
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 20 00
|
- - плоди роду Capsicum, крім солодких стручкових або пахучих
перців
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 30 00
|
- - цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 40 00
|
- - ямс, батат, або солодка картопля, і аналогічні їстівні
частини рослин з вмістом 5 мас.% або більше крохмалю
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 50 00
|
- - гриби
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 65 00
|
- - маслини або оливки
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 70 00
|
- - перець солодкий стручковий
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 92 00
|
- - тропічні плоди та тропічні горіхи; пальмова серцевина
|
|
17
|
17
|
-
|
2001 90 97 00
|
- - інші
|
|
17
|
17
|
-
|
2002
|
Томати, приготовлені або консервовані без додання оцту чи
оцтової кислоти:
|
|
|
|
|
2002 10
|
- томати цілі або розрізані на частини:
|
|
|
|
|
2002 10 10 00
|
- - очищені
|
|
8
|
8
|
-
|
2002 10 90 00
|
- - інші
|
|
8
|
8
|
-
|
2002 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
|
- - з вмістом сухої речовини менш як 12 мас.%:
|
|
|
|
|
2002 90 11 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
2002 90 19 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
|
- - з вмістом сухої речовини 12 мас.% або більше, але не більш
як 30 мас.%:
|
|
|
|
|
2002 90 31 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
2002 90 39 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
|
- - з вмістом сухої речовини понад 30 мас.%:
|
|
|
|
|
2002 90 91 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто понад 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
2002 90 99 00
|
- - - у первинних упаковках, масою нетто не більш як 1 кг
|
|
12
|
12
|
-
|
2003
|
Гриби та трюфелі, приготовлені або консервовані без додання оцту
чи оцтової кислоти:
|
|
|
|
|
2003 10
|
- гриби роду Agaricus (печериці, або шампіньйони):
|
|
|
|
|
2003 10 20 00
|
- - попередньо консервовані, повністю піддані глибокій тепловій
обробці
|
|
10
|
10
|
-
|
2003 10 30 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
2003 90
|
- інші:
|
|
|
|
|
2003 90 10 00
|
- - трюфелі
|
|
10
|
10
|
-
|
2003 90 90 00
|
- - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
2004
|
Інші овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи
оцтової кислоти, морожені, крім продуктів товарної позиції 2006:
|
|
|
|
|
2004 10
|
- картопля:
|
|
|
|
|
2004 10 10
|
- - піддана лише тепловій обробці:
|
|
|
|
|
2004 10 10 10
|
- - - в упаковці 5 кг або більше
|
|
5
|
5
|
-
|
2004 10 10 90
|
- - - інша
|
|
15
|
15
|
-
|
|
- - інша:
|
|
|
|
|
2004 10 91 00
|
- - - у вигляді борошна, крупів або пластівців
|
|
10
|
10
|
-
|
2004 10 99
|
- - - інша:
|
|
|
|
|
2004 10 99 10
|
- - - - в упаковці 5 кг або більше
|
|
5
|
5
|
-
|
2004 10 99 90
|
- - - - інша
|
|
15
|
15
|
-
|
2004 90
|
- інші овочі та овочеві суміші:
|
|
|
|
|
2004 90 10 00
|
- - цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)
|
|
15
|
15
|
-
|
2004 90 30 00
|
- - капуста квашена, каперси та маслини або оливки
|
|
15
|
15
|
-
|
2004 90 50 00
|
- - горох (Pisum sativum) і незріла квасоля Phaseolus spp, у
стручках
|
|
15
|
15
|
-
|
|
- - інші, включаючи суміші:
|
|
|
|
|
2004 90 91 00
|
- - - цибуля ріпчаста, піддана лише тепловій обробці
|
|
15
|
15
|
-
|
2004 90 98 00
|
- - - інші
|
|
15
|
15
|
-
|
2005
|
Інші овочі, приготовлені або консервовані без додання оцту чи
оцтової кислоти, незаморожені, крім продуктів товарної позиції 2006:
|
|
|
|
|
2005 10 00 00
|
- овочі гомогенізовані
|
|
15
|
15
|
-
|
2005 20
|
- картопля:
|
|
|
|
|
2005 20 10 00
|
- - у вигляді борошна, круп або пластівців
|
|
12
|
12
|
-
|
|
- - інша:
|
|
|
|
|
2005 20 20 00
|
- - - нарізана тонкими шматочками, обсмажена або підсушена,
солона чи несолона або ароматизована чи неароматизована, у герметично
закритих упаковках, придатна до споживання
|
|
12
|
12
|
-
|
2005 20 80 00
|
- - - інша
|
|
12
|
12
|
-
|
2005 40 00 00
|
- горох (Pisum sativum)
|
|
12
|
12
|
-
|
|
- квасоля (Vigna spp., Phaseolus spp.):
|
|
|
|
|
2005 51 00 00
|
- - квасоля лущена
|
|
15
|
15
|
-
|
2005 59 00 00
|
- - інша
|
|
15
|
15
|
-
|
2005 60 00 00
|
- спаржа
|
|
15
|
15
|
-
|
2005 70 00 00
|
- маслини або оливки
|
|
10
|
10
|
-
|
2005 80 00 00
|
- цукрова кукурудза (Zea mays var. saccharata)
|
|
10
|
10
|
-
|
|
- інші овочі та овочеві суміші:
|
|
|
|
|
2005 91 00 00
|
- - бамбукові паростки
|
|
10
|
10
|
-
|
2005 99
|
- - інші:
|
|
|
|
|
2005 99 10 00
|
- - - плоди роду Capsicum, крім солодких стручкових або пахучого
перців
|
|
7
|
7
|
-
|
2005 99 20 00
|
- - - каперси
|
|
10
|
10
|
-
|
2005 99 30 00
|
- - - артишоки
|
|
7
|
7
|
-
|
2005 99 50 00
|
- - - овочеві суміші
|
|
7
|
7
|
-
|
2005 99 60 00
|
- - - капуста квашена
|
|
10
|
10
|
-
|
2005 99 80 00
|
- - - інші
|
|
10
|
10
|
-
|
2006 00
|
Овочі, плоди, горіхи, шкірки плодів та інші частини рослин,
консервовані з доданням цукру (глазуровані, зацукровані або просочені цукровим
сиропом):
|
|
|
|
|
2006 00 10 00
|
- імбир
|
|
20
|
|