Форму затверджено: наказ МОУ від 17.08.2017 р. № 440 (додаток 90 до Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України (пункт 12 розділу XIX)
Пояснення щодо оформлення книги обліку контролю за якістю приготування їжі
1. Книга обліку контролю за якістю приготування їжі (далі – книга) призначена для обліку контролю за якістю приготування їжі, повновагістю порцій, санітарним станом їдальні (камбуза) та обліку зекономлених продуктів.
2. Книга ведеться в їдальні (на камбузі) військової частини, корабля.
3. Графа 2 заповнюється інструктором-кухарем (інструктором-коком) на підставі розкладки продуктів.
Графи 3 – 6 заповнюються інструктором-кухарем (інструктором-коком) або старшим кухарем (старшим коком) у присутності чергового їдальні (камбуза) після визначення відсотка відходів і закладки продуктів у котел. Маса м’яса зазначається дробом: у чисельнику – маса м’яса, у знаменнику – маса кісток.
Ті самі особи заповнюють графи 7, 8. Щодо перших страв у графі 7 зазначається маса порції без м’яса і риби, щодо других страв – повна маса порції із соусом, гарніром, м’ясом і рибою; у графі 8 – фактична маса м’ясних і рибних порцій.
4. Графа 10: оцінка якості їжі (“Їжа доброякісна” або “Їжа недоброякісна”); оцінка санітарного стану (“Добре”, “Задовільно” або “Незадовільно”).
Наприклад: “Їжа доброякісна. Санітарний стан їдальні задовільний”.
Графа 11 – записи: “Видачу їжі дозволяю” або “Видачу їжі не дозволяю”.
Графа 12 – оцінки: смакових якостей їжі “Відмінно”, “Добре”, “Задовільно” або “Незадовільно”; повновагості порцій “Порції повновагі” або “Порції неповновагі”. У разі виявлення неповновагих порцій зазначається кількість продуктів, яких не вистачає.
Наприклад: “Холодна закуска – “добре”, перша страва – “відмінно”, друга страва – “добре”, третя страва – “відмінно”. Порції повновагі.
Графи 10 – 12 підписуються особами, які зробили ці записи.
5. У разі надання послуг із харчування із залученням суб’єктів господарювання рядки “Залишок продуктів, зекономлених в їдальні до кінця дня: хліб _____________ кг”, “Черговий їдальні”, “Інструктор-кухар” не заповнюються, слова “Інструктор-кухар” замінюються словами “Представник Виконавця”.